За брзо возење казнети 76 возачи

Министерството за внатрешни работи вчера на територија на град Скопје изрече 212 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 76 санкции, 24 мерки за возење без возачка дозвола, седум санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се 10 мерки за користење мобилен телефон, шест за возење под дејство на алкохол, осум мерки за нерегистрирани возила..., информираат утрово од МВР и додаваат дека засилените акциски контроли продолжуваат.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе