Пријава за злоупотреба на службената положба и овластување

Издала невалидно одобрение за управување туѓо моторно возило на странски државјанин

Вработена во станица за Технички преглед во струшкото село Мислешево ја злоупотребила службената положба со издавање одобрение за управување туѓо моторно возило на странски државјанин. СВР Охрид денеска информира дена четириесет годишната А.К. од Струга добила кривична пријава за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“. 

Пријавената, како вработена во станица за технички преглед во струшкото село Мислешево, злоупотребувајќи ја својата службена положба и овластување, на физичко лице му издала одобрение за управување на туѓо моторно возило за странски државјанин, изјави портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски. 

При контрола на граничен премин, додаде, било утврдено дека одобрението не е валидно и дека недостасуваат потписи од корисникот и сопственикот на возилото.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе