Вработен во продавница му го зел ножот на разбојникот кој избегал со парите

Вчера во 21.30 часот во СВР Скопје било пријавено дека во продавница на булeвар „Борис Трајковски” едно лице со закана со нож од вработениот одзело пари од дневниот промет.

Според пријавеното, лицето влегло во продавницата и во моментот кога вработениот не бил на касата почнало да вади пари. Кога вработениот го забележал, се обидел да го спречи, му го одзел ножот, по што лицето побегнало. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе