Воспитувач физички нападнал малолетен штитеник во домот „25 мај“

Малолетен штитеник на установа бил физички нападнат од воспитувач И.П., а пријавило одговорно лице во Јавна установа

Вчера во 14.00 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, одговорно лице во Јавна установа за згрижување деца со воспитно-социјални проблеми „25 мај" пријавила дека на 10.06.2022 во Оперативната единица - Хром малолетен штитеник на установата бил физички нападнат од воспитувач И.П..

Се работи на расчистување на случајот.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе