Пустошење на македонските цркви

Во Тресонче украдени 32 вредни икони

Нов грабеж и опустошување на уште една македонска црква се случил вчера во дебарското село Тресонче, од каде што биле украдени 32 вредни икони.

 

Била ограбена црквата Свети Петар и Павле. Непознати разбојници насилно влегле во просториите и украле пет големи и 27 мали икони.

Инаку, од почетокот на годината досега се ограбени дваесетина цркви, од кои речиси сите во селата на западна Македонија.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе