Во Тетовско изгореа куќа и плевна

Двокатна куќа и плевна утринава изгореа во пожар во тетовското планинско село Вешала утринава.  Во куќата не живеел никој и нема повредени лица.

„Пријавен е пожар во 7 часот и 45 минути во село Вешала, сопственост на 55 годишна жена од истото место. При пожарот целосно изгореле двата објекти, при тоа нема повредени. На пожарот интервенирале пожарникарите од тетовската териотријална противпожарна единица и огнот е локализирани и ликвидиран“, информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Во текот на денот ќе се врши увид од полициските службеници на СВР Тетово.

Вчера пожарникарите интервенирале и на пожар на отворено во селото Прељубиште. На 5 март во Стенче изгоре двокатна куќа, каде исто така никој не живеел и немаше повредени. 

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе