Во Скопје поднесени се кривични пријави за питачење

Скопската полиција заедно со вработените во јавната установа Меѓуопштински центар за социјална работа - Скопје, од 8 до 15 април преземаа мерки и активности за спречување на питачење. Притоа приведени биле С.К. (26), Б.Б. (33) и Е.Л. (30) сите од Скопје. С.К. и Е.Л. заедно со своите малолетни деца, и малолетник чиј старател/родител е Б.Б. биле затекнати при питачење на крстосници и булевари и пред верски објекти на подрачјето на Скопје.

 Со нив бил извршен службен разговор и по целосното документирање на случајот против нив ќе следат кривични пријави, поради постоење сомневање за сторено кривично дело по чл.201 од Кривичниот законик.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе