Во Скопје напишани 92 казни за сообраќајни прекршоци

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 92 мерки, меѓу кои 29 за возење повеќе од дозволената брзина, четири мерки за возење без возачка дозвола, како и 13 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл. 

Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе