Во Скопје казнети 90 возачи

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 90 мерки, меѓу кои 18 за возење повеќе од дозволената брзина, девет за возење без возачка дозвола и 20 за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се и четири мерки за возачи почетници, седум за технички неисправни и нерегистрирани возила, една за минување на затворен сигнал (црвено светло), како и две мерки за неносење на сигурносен појас.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе