Во пожар во село Просениково изгоре куќа

Утрово во 07:50 часот во село Просениково изгореа две соби и покрив на куќа. Причинета е материјална штета, а повредени нема. По интервенцијата пожарот е изгаснат, а причините за настанувањето се истражуваат

Од Територијалната професионална противпожарна единица во Струмица го потврдија пожарот и информираа дека во гаснењето учествувале две против пожарни возила и седум пожарникари.

 

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе