Во Куманово синоќа се дупеле гуми, 9 лица пријавиле во полиција

Синоќа во 20.30 и 20.40 часот во СВР Куманово двајца граѓани пријавиле дека на  ул.„Иго Тричковиќ” во Куманово биле оштетени гумите од нивните возила кои биле паркирани на улицата. 

сто така, во периодот од 20.05 до 20.35 часот во СВР Куманово, седум граѓани пријавиле дека биле оштетени гумите од нивните возила паркирани на ул.„Народна Револуција” и на ул.„Перо Шварц”. 

Се преземаат мерки за расчистување на случајот. 

 

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе