Во Кочани почина лице заразено од ковид-19

На клиниките во Скопје почина 40-годишен маж од Кочани заразен од коронавирусот, потврдија општинските власти.

Починатиот бил фризер и во контакт со повеќе лица во градот. Вчера општина Кочани ги повика граѓаните сами да се пријавуваат ако имаат симптоми.

Семејството, кое е во изолација, побарало помош од општината, бидејќи најблиските на починатиот не смеат да излегуваат од дома.

Општина Кочани најави дека ќе го организира транспортот на телото од Скопје до Кочани, додека погребот ќе се одржи според препораките, без трационалните погребни обичаи.

 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе