Во Битола пронајдени 459 гранати од Првата светска војна

При изведба на градежни работи во близина на стадионот „Тумбе кафе“ во Битола биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна, информира МВР.

Гранатите биле подигнати од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе