Узурпирал земјиште и изградил зграда на Дебарско Езеро

Кривична пријава против Г.Ц.(55) од Дебар, поднесе Надворешната канцеларија за криминалистички работи Дебар поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „узурпација на недвижности" и „бесправно градење".

Во текот на 2022 година, на парцела покрај Дебарско Езеро, пријавениот узурпирал земјиште во државна сопственост со површина од 440,4 м2 и без да се стекне со одобрение за градење изградил зграда и потпорен ѕид, со што се стекнал со противправна имотна корист на штета на буџетот на Република Северна Македонија и буџетот на општина Дебар.

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе