Узурпирал кајакарски клуб во Струга и добил кривична пријава

И.М. (50) од Струга добил кривична пријава поради сомневање за сторени кривични  дела “злоупотреба на службена положба и овластување и “узурпација на недвижности“.

Од 2015 до 2019 година, на брегот на Охридското Езеро, пријавениот присвоил опрема во сопственост на кајакарски клуб и кајакарска федерација на Република Македонија и истите ги впишал на пописна листа на новоформиран клуб, а воедно узурпирал место покрај езерото, во државна сопственост.

Каракачанов: На Бугаринот паметот му доаѓа следниот ден...

повеќе

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе