Тетовската полиција казни 61 возач за непрописно претекнување

Во периодот од 14 до 20 часот полициски службеници од СВР Тетово спровеле акциска контрола за санкционирање на возила кои непрописно престигнуваат на територијата на полициската надлежност, при што санкционирани се 61 возач, соопшти тетовската полиција.

Од нив, 35 казни се изречени на територијата на Тетово, а 26 на територија на Гостивар. Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, велат од СВР Тетово и апелираат до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе