Тепачка пред казино во Штип

Синоќа во 23.00 часот, додека извршувале редовни работни активности, пред казино на ул.„Ванчо Прќе“ во Штип, полициски службеници од СВР Штип забележале нарушување на јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу В.М.(19), Д.А.(27), Т.Ј.(37), К.К.(24) и А.Л.(27), сите од Штип.

Полициските службеници презеле мерки за спречување на понатамошно нарушување на јавниот ред и мир, а по целосно документирање на случајот, против учесниците ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.  

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе