Семејно насилство во Кавадарци

Снаа пријавила ќотек од свекрвата и золвата

Снаа од Кавадарци пријавила во полиција дека била физички нападната од свекрвата и золвата. По целосно документирање на случајот ке биде поднесена соодветна пријава.

Како што информира денеска Верољуб Додевски, портпарол ја СВР Велес, се работи за 24-годишна кавадарчанка, која нападот го пријавила вчера во ОВР Кавадарци.

Таа појаснила дека била нападната во дворот на нејзината семејна куќа од мајката и сестрата на сопругот.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе