Шест возила и 15 пожарникари гаснеа пожар кај „Пластичарска“ во Скопје

Пожарот кој попладнево избувна во објект на улицата позната како „Пластичарска“ е изгаснат. Територијалната противпожарна единица на Град Скопје интервенирала со шест возила и околу 15 пожарникари.

Дел од медиумите објавија дека е блокиран дел од булеварот „Никола Карев" на потегот кон Бит Пазар.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе