Сообраќајнат полиција казни 122 лица во Скопје

Седум возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

За време на сообраќајните контроли во Скопје 26 возачи се казнети за возење со брзина над дозволената, седум возачи за зборување на мобилен телефон, а 5 лица немале возачка дозвола,

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден на територијата на град Скопје изрече вкупно 122 мерки, меѓу кои за непочитување на брзина на движење 26, пет за возење без возачка дозвола, четири за нерегистрирани возила.

Изречени се седум санкции за користење на мобилен телефон, пет за непочитување на првенство на минување и 44 за непрописно паркирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува полицијата.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе