Се запали возилото во кое се возел началникот на Генералштабот на Армијата

Генерал-потполковникот Васко Ѓурчиновски, началник на Генералштабот на Армијата, помина без никакви повреди откако возилото во кое се превезувал се запалило.

Генералот Ѓурчиновски учествуваше на 25-тата конференција на началници на генералштабови на армиите од земјите членки на САД-Јадранската повелба и вчера при враќањето низ Косово се случила помала сообраќајна незгода со појава на оган на автомобилот со кој се превезувал.

Во соопштението на Канцеларијата за односи со јавноста на Генералштабот на Армијата се вели дека во тек на движењето по автопатот помеѓу Коморане и Приштина на автомобилот ненадејно избива оган кај моторниот дел при што благодарејќи на брзата интервенција на возачот и обезбедувањето истиот е изгаснат за многу кратко време.

Генералот Ѓурчиновски заедно со членовите на делегацијата и обезбедувањето го продолжиле патувањето со останатите возила и се вратени дома. Возилото кое веднаш по првиот знак на палење безбедно е тргнато од сообраќај, а по гасењето истото е транспортирано во Македонија.

 

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе