Се барал по судска наредба, полицијата го приведе

Министерство за внатрешни работи соопшти дека полициски службеници на СВР Тетово – Одделение за внатрешни работи Гостивар вчера во 09.40 часот во гостиварско село Неготино го привеле 22-годишниот С.Т., жител на ова населено место.

За него била издадена судска наредба, со која се барал за издржување на затворска казна.

Тој бил спроведен во Казнено-поправната установа Затвор Тетово за издржување на казната.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе