Рачна бомба најдена во објект на црквата во село Дупјани

Кичевец вчера пријавил дека при реконструкција на објект во склоп на селската црква во село Дупјани била пронајдена рачна бомба што потекнува од Втората светска војна.

Од МВР денеска информираа дека вчера во 09.20 часот во Полициска станица Кичево, Д.П.(46) од Кичево пријавил дека при реконструкција на објект во склоп на селската црква во с.Дупјани била пронајдена рачна бомба која потекнува од Втората светска војна.

Од стручно лице од Дирекцијата за заштита и спасување експлозивната направа е подигната за понатамошна постапка.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе