Во Преспанско Езеро

Пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на крап со тежина од околу 23 килограми

Вчера во периодот од 08.30 до 09.30 часот, полициски службеници од Полициските станица за граничен премин и граничен надзор Стење и Маркова нога, во водите на Преспанското езеро во близина на место викано „Ротот“, во близина на брегот на езерото биле пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на риба крап со тежина од околу 23 килограми.

Од МВР велат дека се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе