Приведени две лица барани за издржување затворска казна

Во одделни случаи полицијата вчера привела две лица кои биле барани со потерница за издржување затворска казна, информираат во МВР.

Во тетовско Јажинце вчера околу 14 часот бил приведен 43-годишниот Б.Б. од ова село, баран со потерница за доиздржување на затворска казна од две години и еден месец во Казнено-поправната установа Затвор Идризово.

Половина час подоцна на улица „Иљо Антевски-Смок“ во Гостивар бил приведен 33-годишниот гостиварец И.Д. за издржување на затворска казна во Казнено-поправната установа Затвор Тетово.

И двајцата биле спроведени во казнено-поправните установи за доиздржување на казните.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе