Приведен скопјанец баран со потерница

Во скопската населба Триангла вчера во 18:20 часот, полициски службеници од Секторот за меѓународна соработка -Отсек за потрага го привеле Г.К. (25) од Скопје.

По скопјанецот, соопштија денеска од МВР, била распишана потерница во врска со чл.236 ст.1 од КЗ на РСМ, за издржување на казна затвор од две години.

Како што посочуваат од МВР, лицето ќе биде спроведено во казнено поправна установа.

Како што тргнало, на крај, кога ќе го оствариме сонот и конечно ќе влеземе во ЕУ, ќе бидеме нација X, со јазик Y, со националност Z? Кој ќе се радува на тоа?

повеќе

Зошто да не му веруваме на лидерот кој е на чело на колоната запатена кон ЕУ?

повеќе

Логиката е кога веќе се успеа со Преспанскиот договор, кога веќе отстапката е потпишана, зошто да не се направи тоа и со Бугарија.

повеќе