МВР

Приведен скопјанец

Полициски службеници од Секторот за меѓународна полициска соработка -Отсек за потрага денеска во Скопје во 15:20 часот постапувајќи по распишана потерница од Основен суд -Скопје 1, го привеле  А.Б. (38) од Скопје за издржување казна затвор од една година и два месеца во врска со чл.236 ст.1 од КЗ на РСМ.

Од МВР информираа дека лицето ќе биде предадено на казнено поправна установа.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе