Пожар во стан во скопската населба Мичурин

Пожар попладнево избувна во станбен објект во Мичурин.Во моментот интервенираат екипи од Противпожарната е.диница на Град Скопје.

Фото: МИА

Засега не се познати причините за избувнувањето на огнот во станот. Повеќе детали се очекуваат во текот на денот.

Легенда под Главна слика

Фото: МИА

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе