Повредени тројца малолетници во училишен двор во Скопје

Во училишен двор во скопско училиште женско лице фрлило тврди предмети и повредила тројца малолетници.

На 05.10.2022 во 15:23 часот во СВР Скопје, Е.Љ. пријавил дека во двор на училиште на улица „Серава", едно женско лице фрлило тврди предмети и повредило двајца малолетници од Скопје и еден малолетник од с.Љуботен, скопско.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе