Поранешен управител на фирма во стечај го присвоил службениот автомобил

Битолската полиција поднесе кривична пријава против Љ.Ѓ. (55) од Битола, поранешен управител на „Бали Трејд" ДООЕЛ Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело затајување.

Според полицијата во периодот од 25 април 2016 година до април 2017 година, пријавениот противправно присвоил автомобил фолксфаген пасат 2.0 ТДИ“, сопственост на фирмата, односно истиот не го ставил на располагање во стечајната маса во стечаен предмет што се води во Основниот Суд Битола и не го предал на стечајниот управник.

Доколку и се избере влада на РМ без формално определен мандатор Уставниот суд на РМ нема да има правна можност за никаква интервенција.

повеќе

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе