Полициски радар фати возило кое ита со 227 км на час

МВР со медиумите сподели две фотографи од полициски радар во моментитите кога регистрира автомобил кој се движи со 227 километри на час, а малку пред тоа е „фатено“ возило кое се движи со 201 километар на час. За време на вчерашните радарски контроли на патиштата и улиците низ Македонија за брзо возење се казнети 232 возачи.

Од вјкупно казнетите 232 возачи, 11 возеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а четири возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина.

„Притоа, 91 возач ја пречекорил брзината во населено место, а 141 надвор од населено место. Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заедничким да придонесеме за побезбедни патишта“, порачуваат од МВР.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе