Сообраќајна контрола во Скопје

Полицијата запре 17 возачи кои немаа возачка дозвола

МВР информира дека за време на вчерашните сообраќајни контроли во Скопје казнети се 134 возачи, од кои 17 немале возачка дозвола. 

„За возење повеќе од дозволената брзина изречени се 11 санкции, една мерка за возење под дејство на алкохол, шест мерки за нерегистрирани возила, три санкции за возач почетник, осум санкции за користење мобилен телефон, три мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло)„ информира МВР и предупредува дека продолжуваат со зсилените акциски контроли.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе