Полицијата во Скопје изрече 127 казни за сообраќајни прекршоци

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли, вчера изрече вкупно 127 мерки, меѓу кои 9 за возење повеќе од дозволената брзина, 18 за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл и 16 мерки за возење без возачка дозвола.

Исто така, изречени се пет мерки за користење на мобилен телефон, пет за возач почетник, како и пет мерки за нерегистрирани возила.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе