По расправија му ја запалиле канцеларијата на директорот на студентскиот дом „Пелагонија“

Две лица ја запалиле канцеларијата на директорот на студентскиот дом „Пелагонија" во населбата Кисела Вода. Директорот А.Ф. (36) пријавил во полиција дека по претходна расправија, од страна на Н. Ј. поранешен вработен во домот и од уште едно лице била фрлена запалива течност, при што настанал пожар.

Огнот го изгаснале пожарникари од скопската бригада, а полицијата презема мерки за расчистување на настанот.

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе