Петгодишно дете од Скопско загина откако паднало од камион натоварен со дрва

Петгодишно дете од скопското село Света Петка денеска трагично го загуби животот откако паднало од камион натоварен со дрва.

Како што информираа од полицијата, несреќата се случила во селото Пуста Брезница, околу пладне. Детето се наоѓало на камионот со дрва кога одеднаш паднало. Од падот тоа починало на самото место. Детеето веднаш било однесено во болница, но лекарите само ја утврдиле неговата смрт.

Ѓаволот не мирува. Така и ние: за да му наштетиме на нашиот политички противник – не избираме средства. Макијавели може да ни биде ученик!

повеќе

Пораката ви ја пишувам на денот на гибелот на големиот деец на ВMРO Гоце Делчев како потсетник на една незаборавна македонска историска ера во чија што сенка ги набљудував густо стеснатите редови на вашето ДПМНЕ-овско „делегатствување".

повеќе

Дали ќе останеме забележани како генерација која уништила сè што било вредно и им оставила безлични и грди бетонски зданија на идните поколенија како споменик на едно лудило, ароганција, неукост, лакомост, аматеризам и заслепеност без граници?

повеќе