Паднал од машина во рудник и сам отишол во болница

Од Здравствен дом-Крива Паланка вчера во 17.10 часот во полициската станица било пријавено дека кај нив дошол Г.С. (55) и побарал лекарска помош бидејќи додека бил на работно место во рудник паднал од машина и добил со повреди.

За настанот бил известен јавен обвинител и извршен е увид на местото на настанот.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе