Осуденик баран по потерница фатен во Прилеп

Полициски службеници од ОВР Прилеп вчера на ул. „Борис Кидрич“ во Прилеп, го привеле прилепчанецот Н.Е. (27) врз основа на наредба од Основниот суд Прилеп. 

Како што соопшти МВР, тој се барал за издржување на казна затвор во траење од една година.

Н.Е. е спроведен во Казнено-поправната установа Затвор Битола. 

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе