Од 131 казна во Скопје 36 биле за пијани возачи

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата во Скопје изрече вкупно 131 мерка, меѓу кои 22 за возење повеќе од дозволената брзина, 23 за возење без возачка дозвола и 7 мерки за користење мобилен телефон.

Изречени се и 11 мерки за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, 36 за возење под дејство на алкохол, три за некористење на сигурносен, како и седум санкции за возач почетник.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе