ГОЛЕМА НЕСРЕЌА ВО СТРУМИЦА

Очевидец: Хеликоптерот имаше проблеми пред да удри во антената (ФОТО)

Хеликоптерот неколку минути неконтролирано кружеше над антената. Изгледаше како да има некаков проблем. Од мојот балкон убаво се гледаше. Дури потоа дојде до ударот во антената и падот на хеликоптерот.

 

Ова е изјавата на Александар Тунев, еден од  очевидците на оваа голема несреќа дадена за репортерот на порталот Струмицанет.

Вечерва во 22,08 часот падна полициски хеликоптер во близина на Струмица. Се претпоставува дека има четворица загинати. 

Фото: Коста Јованов и Роби Ѓоргиев

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе