На Ургентен центар заврши нападнатиот лекар на Токсикологија

Попладнево на Клиниката за токсикологија физички бил нападнат дежурниот лекар, кој со повреди на главата бил пренесен во Ургентниот центар.

Лицето кое го нападнал лекарот во болницата дошол со неговото малолетно дете. Дежурниот лекар му кажал дека детето треба да го однесе на педијатрија каде што исто така има токсиколог, тој почнал да го удира.

Лекарот добил расекотини на главата и хематом, по што е пуштен дома.

Случајот е пријавен во полиција.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе