Во последните 24 часа

МВР: 475 лица не носеле маска, 392 добиле решенија за изолација

На 392 лице им се издадени решенија за изолација, а 150 лица потпишале изјави за самоизолација во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава, информира МВР.

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација  не евидентирале лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација, но во однос на мерката за носење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци.  

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе