МВР: 368 лица добија решенија за изолација

Во текот на изминатите 24 часа на територијата на целата држава на 368 лица им се издадени решенија за изолација, а 47 лица потпишале изјави за самоизолација, информира МВР.

Фото: Роберт Атанасовски

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација, евидентирале само едно лице кое на ја почитувало мерката за самоизолација.

Во однос на мерката за неносење лична  заштита на лице биле регистрирани 440       прекршоци.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе