МВР: 33 санкции за автобуси што вршат превоз на ученици, два без лиценца

Во рамки на акциската контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, спроведена заради зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома, констатирани се две кривични дела поради возење без лиценца и 33 сообраќајни прекршоци, информираа од Министерството за внатрешни работи (МВР).

Како што информира оттаму, во акцијата, што била спроведена во периодот од 06.00 до 10.00 часот на територијата на Македонија на вонреден технички преглед упатени се 14 возила.

Од МВР најавуваат дека сообраќајните контроли за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома продолжуваат и во наредните денови.

Апелираат до сите за почитување на сообраќајните правила и прописи за заеднички придонес за поголема безбедноста на децата.

 

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе