Масовна тепачка на Бит Пазар

Вчера во 17:30 часот било пријавено дека на подрачјето на Бит Пазар бил нарушен јавниот ред и мир со меѓусебна пресметка помеѓу С.М.(34) и С.М.(38), од една страна и А.И.(39) од друга страна, сите од Скопје.

„Сочинети се записници за констатиран прекршок по чл.11 од ЗППЈРМ“, информираат од МВР.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе