Во Шуто Оризари и Аеродром

Малолетно девојче и повозрасна жена каснати од улични кучиња

Две пријави за граѓани каснати од улични кучиња регистрирала полицијата. Во еден случај во Аеродром настрада повозрасна жена, а во вториот случај малолетно девојче во Шуто Оризари.

Во Полициската станица Аеродром, вчера во 22:20 часот, Љ.Т.(73) од Скопје пријавила дека на булевар „Јане Сандански" била касната од куче скитник, соопштија од полицијата.

Уште еден случај е пријавен вчера во 11:30 часот во Полициското одделение Шуто Оризар. С.А.(32) од Скопје пријавила дека на улица „Нов Живот" нејзината малолетна ќерка била касната од куче скитник.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе