Кумановка пробала да се лекува со туѓа здравствена книшка

Дваесетгодишна кумановка доби кривична пријава за злоупотреба на лични податоци бидејќи се обидела да изврши лекарски преглед со здравствена книшка на нејзина роднина.

Станува збор за С.Д., која во април годинава отишла во кумановската болница за да изврши лекарски преглед. Но бидејќи не била здравствено осигурена, таа приложила здравствена книшка од друго лице, а со цел да не ги плати трошоците за прегледот и лекарската терапија.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе