Кумановец узурпирал државно земјиште и на него изградил верски објект

Кривична пријава против М.А.(56) од Куманово, поднесе СВР Куманово поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „бесправно градење" и „узурпација на недвижности".

Пријавениот, во текот на 2019 година на улицата „Доне Божинов" во Куманово, како инвеститор и без правен основ самоволно заземал земјиште во државна сопственост, по што изградил верски објект без одобрение за градење издадено од надлежен орган.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе