Кривична за велешанец, носел пиштол во ресторан

СВР Велес поднесе кривична пријава против Н.Б.(36) поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „загрозување со опасно орудие при тепачка или караница“.

На 18.10.2010 во 23:00 часот во угостителски објект на Велешко езеро при меѓусебна расправија помеѓу оштетениот Х.Л. од.с.Кочилари, велешко и Н.Б., истиот во раката држел пиштол.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе