Кривична за тетовец за кражба на електрична енергија

Kривична пријава против Н.З.(53) од с.Боговиње, тетовско, поднесе СВР Тетово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба на електрична енергија, топлинска енергија или природен гас".

На 10.02.2022, вработени во ЕВН Македонија – КЕЦ Тетово, во содејство со екипа на СВР Тетово извршиле контрола и било констатирано дека пријавениот пред електричното броило поврзал кабел и користел електрична енергија без да се мери во електричното броило. На тој начин тој предизвикал материјална штета од околу 28.500 денари.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе