Кривична за тетовчанец кој на парцела на Елем поставил монтажен објект

Кривична пријава против Т.Б.(54) од Тетово поднесе СВР Тетово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „узурпација на недвижности''.

Во текот на мај 2021, на локалитет Попова Шапка, пријавениот поставил монтажен објект на катастарска парцела, која е евидентирана на АД „Елем", без да поседува соодветна документација од надлежен државен орган.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе